Klimaatneutraal overnachten & vergaderen
Een overnachting of bijeenkomst voortaan klimaatneutraal? Bij Amrâth Aiport Hotel Rotterdam kan dat!
Een overnachting of bijeenkomst voortaan klimaatneutraal? Bij Amrâth Aiport Hotel Rotterdam kan dat!
Per overnachting/bijeenkomst hebben wij in samenwerking met Groenbalans de CO2-uitstoot berekend. Voor een kleine bijdrage kun je de uitstoot vrijwillig compenseren door te investeren in het Verra CO2-compensatieproject ‘Run of the River’ Karanata in India. Bij Airport Hotel Rotterdam vinden wij het belangrijk om bij te dragen aan een betere en schonere wereld.
In 3 stappen klimaatneutraal:
1. Tijdens de boeking kan aangeven worden een klimaatneutrale overnachting/bijeenkomst te willen
2. Deze bijdrage wordt door Airport Hotel Rotterdam volledig geïnvesteerd in een duurzaam energieproject, die de CO2-uitstoot van volledig compenseert
3. Een overnachting/bijeenkomst is 100% klimaatneutraal!
De mogelijkheden om op een duurzame en bewuste manier te ondernemen zijn legio. En daarbij hoeven we tegenwoordig zeker niet meer aan comfort in te leveren. Juist daarom én omdat wij het belangrijk vinden om verder te kijken dan alleen de nabije toekomst, integreren wij duurzaamheid steeds verder in onze bedrijfsprocessen, diensten en producten.
Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de markt van vergader- en congreslocaties. Aan dit keurmerk kan je zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.
Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een hotel heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Wij mogen dan ook met trots melden dat Airport Hotel Rotterdam in het bezit is van de gouden Green Key.
Wij zijn sinds 2013 trotse partner van het Ronald McDonald Kinderfonds. Dit fonds zorgt er al meer dan 30 jaar voor dat ouders dichtbij hun zieke kind kunnen zijn door een accommodatie aan te bieden dichtbij het ziekenhuis. Het Kinderfonds ontvangt hiervoor geen overheidssubsidie en is dus volledig afhankelijk van donateurs, sponsorbijdragen en acties van particulieren en organisaties.
Het feit dat het Kinderfonds en Airport Hotel Rotterdam beide als doel hebben om mensen letterlijk de ruimte te bieden en hen samen te brengen, is één van de redenen waarom juist het Kinderfonds als duurzame partner is geselecteerd
Werkgevers die partner zijn van De Normaalste Zaak delen dezelfde ambitie: groeien naar een inclusieve organisatie waar mensen met (voorheen) een afstand tot de arbeidsmarkt volwaardig deel van uitmaken. Zij brengen werkgevers bij elkaar om praktijkvoorbeelden te delen en op te komen voor gezamenlijke belangen.
Ze streven onder meer naar eenvoudige, uniforme, landelijke regelingen die gebaseerd zijn op vertrouwen. Dit doen we ook door bij te dragen aan pilots en projecten die de weg naar een inclusieve arbeidsmarkt aantrekkelijker en zoveel mogelijk drempelvrij maken.
Voor elke gewerkte dienst plant Staffyou een boom. Bij Staffyou geloven ze in een rechtvaardige en duurzame wereld. Maar zij geloven ook in doen. Het planten van bomen helpt kwetsbare ecosystemen te herstellen en is dé manier om wereldwijde honger en armoede te bestrijden.
De staffers van Staffyou werken (letterlijk) mee aan een betere wereld. Want voor elke dienst die zij draaien, plant Staffyou een boom in Afrika. Natuurlijk doen zij dit niet alleen. Trees For The Future, een gerespecteerde non-profit, helpt ze een handje.
De missie van WCARE.one is om zakelijke bijeenkomsten te verduurzamen en organisaties, partners en leveranciers te inspireren om hetzelfde te doen. Wij dragen daar graag ons steentje aan bij! Met onze deelname aan de MVO movement van WCARE.one nemen we onze verantwoordelijkheid om de meeting branche sneller te verduurzamen en een grotere impact te maken op een betere wereld.
Meer informatie over WCARE.one
De vraag naar energie stijgt de komende jaren in India flink door de groei van de bevolking en toegenomen welvaart. Voor een duurzame ontwikkeling is het noodzakelijk om de transitie te maken naar hernieuwbare energiesystemen.
Het Thangarabalu Small Hydel Project in Karnataka in India is een run-of-river 24,75 MW waterkrachtproject over de rivier de Krishna, ongeveer 13 km stroomafwaarts van de Narayanpurdam in Karnataka. Het vervangt jaarlijks 65 miljoen kWh elektriciteit op basis van fossiele brandstoffen, waardoor de uitstoot met bijna 54.000 ton CO2 per jaar wordt verminderd.
De rivier Krishna is een van de belangrijkste oostelijk stromende rivieren van het Indiaseschiereiland. De rivier ontspringt in de Mahabaleshwar-heuvels in de Westelijke Ghats inde deelstaat Maharashtra op een hoogte van 1340 m en mondt uit in de Golf van Bengalen. De rivier heeft een lengte van 1.392 km. Het project maakt gebruik van het wegvloeien van water uit de Narayanpurdam en een reeks stroomversnellingen in de rivierbedding over een lengte van ongeveer 3 km om op voordelige wijze stroom op te wekken.